Ik heb een vraaf over - The pre-departure briefing

Ja, je kunt volgens de Belgische wetgeving perfect twee gelijklopende arbeidscontracten combineren.

We raden je aan om zo lang mogelijk onder contract bij je huidige werkgever te blijven omdat de administratieve procedures voor het verwerven van toestemming tot een werkvergunning in het land van tewerkstelling soms lang kunnen aanslepen. Je bent pas 100% zeker van de datum van je vertrek wanneer we dit ‘landenakkoord’ (het groen licht van het land van tewerkstelling) verkregen hebben.

Om de voltijdse vertrekkersbriefing van 2 weken te kunnen volgen, raden wij je aan om in die periode (on)betaald verlof te nemen bij je werkgever.

Ja, je staat tijdens de briefing immers al onder contract bij Enabel. 

Je vertrekt ten vroegste de eerste dag van de maand volgend op het einde van de vertrekkersbriefing naar het terrein.
De exacte datum van vertrek hangt af van de behoeften van het terrein, de duur van de verschillende administratieve procedures (visumaanvraag, enz.) en de duur van jouw vooropzeg. Daardoor kan het vertrek soms nog één à twee maanden na het einde van de vertrekkersbriefing plaatsvinden.

Nee, de functies die het Juniorprogramma voorstelt, starten maximaal drie maanden na de vertrekkersbriefing.
Wanneer je solliciteert voor een functie, engageer je je ook om je vrij te maken voor de briefing en voor de aangeduide vertrekperiode die vermeld wordt in de functie.

Als je twijfelt, neem dan contact op met de Project Officer van het Juniorprogramma die vermeld staat in de specifieke functiebeschrijving vooraleer je je kandidaat stelt.

Ja wij betalen die kosten terug. Opgelet: wij geven de voorkeur aan de meest ecologische en economische vervoersmiddelen.
Wij zullen je contacteren zodra je bent gekozen door het projectteam op het terrein.