Ik heb een vraaf over - The selection procedure

Nee, de voorziene periode om deel te nemen aan de schriftelijke proef (online testen) ligt vast.

Voor de mondelinge proef bij Enabel (fase 1: motivatiegesprek en fase 2: assessment center) heb je wel de keuze tussen verschillende data. Die ontvang je per mail (met een link naar Doodle). Op die manier kun je de datum prikken die jou het beste uitkomt.

De schriftelijke proef gebeurt online. Daarvoor heb je dus enkel een goede internetverbinding nodig.

Voor de mondelinge proef (fase 1 – motivatiegesprek): als je in het buitenland woont, kunnen we een Skype-gesprek organiseren. Voor de andere kandidaten wordt de mondelinge proef georganiseerd op de hoofdzetel van Enabel.

Voor fase 2 van de mondelinge proef (assessment center) moet je aanwezig zijn in België. De mondelinge proef wordt georganiseerd op de hoofdzetel van Enabel.

Ja, het Juniorprogramma rekruteert kandidaten met uiteenlopende profielen, ook zogenaamde 'niet-technische' profielen.
Bepaalde functies zijn gebaseerd op de 'zachte' aspecten van een project, zoals de sensibilisering van de bevolking, het integreren van gender, communicatie, monitoring en evaluatie van het project, enz.

Bekijk zeker ook de voorbeelden van het werk van voormalige of huidige Junior Experten op de website.

 

Om het Juniorprogramma beter te leren kennen wordt een algemene informatieavond georganiseerd enkele dagen na de publicatie van de vacatures. Dat is echter niet het ideale moment om specifieke vragen over de vacatures te stellen. Daarom worden twee telefonische permanenties georganiseerd om de Project Officer die verantwoordelijk is voor de functie te contacteren. Houd de kalender goed in het oog.

Je kunt solliciteren voor verschillende vacatures. In functie van de fasen van de selectie, zal je kandidatuur wel of niet worden weerhouden voor een of meerdere vacatures. Ben je weerhouden voor de fase ‘Skype-gesprek met het projectteam op het terrein’, dan word je voorgedragen voor de vacature waarop jouw profiel het beste aansluit.

Nee, wij betalen geen vervoers- of logeerkosten terug tijdens de selectie.