Wie zijn wij ?

Het Juniorprogramma is een opportuniteit voor jonge professionals om op het terrein aan de slag te gaan rond een thema van de Sustainable Development Goals (SDG). Wij bieden hen een praktische professionele ervaring in een ontwikkelingsproject van een Belgische ontwikkelingsorganisatie.Pijlers in deze ervaring zijn onze waarden van burgerschap, professionalisme en persoonlijke ontwikkeling.

Dit programma wordt georganiseerd door Enabel, het Belgisch ontwikkelingsagentschap. Wat doet Enabel? Enabel voert de Belgische gouvernementele samenwerking uit. Daarnaast werkt het agentschap ook voor rekening van andere nationale en internationale opdrachtgevers. Samen met zijn partners in binnen- en buitenland reikt Enabel oplossingen aan om dringende mondiale uitdagingen aan te pakken: klimaatverandering, verstedelijking, menselijke mobiliteit, vrede en veiligheid, economische en sociale ongelijkheid, en wereldburgerschap. Enabel heeft 1500 medewerkers. Het agentschap beheert 150 projecten in een twintigtal landen, in België, Afrika en het Midden-Oosten.

Junior Expert worden

Iets voor jou?

Volgende publicatie van vacatures
in maart 2022.

Stories

SDG en het werk van de Junior
Expert op het terrein

Overzicht van de functies en korte getuigenissen over hun bijdrage aan de SDG. 

Een Junior Expert ontvangen

In jouw organisatie?

Oproep naar nieuwe posten voor Junior Experten zijn regelmatig georganiseerd.

News

Living & working in Guinea, the story of Greet, Communication and Public Relations Officer for Trias ngo

 

Recently, Greet Kauffmann, Junior Expert Communication & Public Relations @ Trias vzw got the opportunity to talk about living and working in Guinea with Helaba, the magazine of KLJ & Groene Kring vzw.

Want to read about her experience with the Junior Programme and how projects of Trias ngo contribute to the lives of young people in Guinea?

Antoine in Mozambique : innovatieve geospatiale technologieën

 

Net als 630 andere jonge talenten heeft Antoine De Clippele zijn eerste beroepservaring in het buitenland opgedaan met het Juniorprogramma van Enabel. Hij vertelt ons over zijn ervaring in een project in Mozambique, waar innovatieve geospatiale technologie wordt ingezet voor de elektrificatie van afgelegen regio's. Lees het interview

Onze partners

In 2019 hebben Autre Terre, Kiyo en Memisa zich aangesloten. En Echos Communication in 2020.

Tot nu toe zijn er 27 niet-gouvernementele actoren (NGA's) die partners zijn van het Juniorprogramma. Ze ontvangen Junior Experten in hun projecten (met uitzondering van Acodev en NGO-Federatie, die de NGA's vertegenwoordigen en verenigen ).

De tabel geeft een overzicht van de verschillende organisaties met een link naar hun respectieve websites.

 

    • echos-communication