Over ons

 

 

Sinds de lancering van het programma in 2006 hebben meer dan 470 pas afgestudeerden gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De aangeworven jongeren, Junior Assistenten genaamd, kunnen zo een carrière in de ontwikkelingssamenwerking starten en dat zonder dat enige voorafgaande ervaring op het terrein vereist is.

Onder begeleiding van een coach werken jongeren minimum 1 en maximaal 2 jaar in een project van BTC of van een twintigtal ngo’s die aangesloten zijn bij het Juniorprogramma.

Het Juniorprogramma beoogt met de aanwerving en zending (naar Afrika, Latijns-Amerika en Azië) van streng geselecteerde jonge professionals bij te dragen aan de uitbouw van een nieuwe generatie professionals binnen de internationale samenwerking en tegelijkertijd ook aan de capaciteitsopbouw en duurzame ontwikkeling in de partnerlanden.

Meer bepaald heeft het Juniorprogramma als doelstelling om uitgezonden Junior Assistenten de competenties en expertise te laten verwerven die een carrière in internationale samenwerking mogelijk maken. Dit heeft tot gevolg dat zij een professionele bijdrage kunnen leveren aan de projecten en / of programma’s waarin ze tewerkgesteld zijn.

 

Onze team

Monica Quintens
Coordinatrice
monica.quintens@btcctb.org
Monica Quintens BTC HQ (Call)
Pauline Bourtembourg
Support & Follow-up Junior Assistants
pauline.bourtembourg@btcctb.org
Pauline Bourtembourg BTC HQ (Call)

Follow-up in next partner countries : Senegal, Benin,Niger, Mali, Palestinian territories, Uganda, Tanzania, Mozambique, Burkina Faso, Guinée (South Africa, Vietnam)

Maureen Debruyne
Support & Follow-up Junior Assistants
maureen.debruyne@btcctb.org
Maureen Debruyne BTC HQ (Call)

Follow-up in next partner countries: Morocco, DR Congo, Rwanda, Burundi, (Bolivia, Peru, Ecuador & Algeria)

Lola Podevijn
Selection and Briefing
lola.podevijn@btcctb.org
lolapodevijn BTC HQ (Call)
Pascale Trojan
Communication & IT Tools
pascale.trojan@btcctb.org
Pascale Trojan HQ CTB (Call)

Onze partners

Jobstudenten

Het Juniorprogramma kan momenteel geen studentenjob voorstellen.

Stages

Het Juniorprogramma zoekt af en toe stagiairs voor specifieke opdrachten in ons kantoor in Brussel.
Opgelet: het Juniorprogramma kan alleen maar instemmen met stagiairs in het kader van hun studies. Een stageovereenkomst/-afspraak zal worden ondertekend tussen BTC en de universiteit of hogeschool. Woonwerkverkeer wordt terugbetaald door BTC.

Stagiair(e) - Vorming voor vertrek

Het Juniorprogramma zoekt af en toe stagiairs voor specifieke opdrachten in ons kantoor in Brussel. Opgelet, we kunnen alleen maar instemmen met stagiairs in het kader van hun studies.
Een stageovereenkomst/-afspraak zal worden ondertekend tussen BTC en de universiteit of hogeschool. Woonwerkverkeer wordt terugbetaald door BTC.

Période:
  • beschikbaar voor een stage van 1 à 2 maand
  • tussen augustus en oktober 2017 (ten laatste starten op 1 september)