Over ons

 

 

Sinds de lancering van het programma in 2006 hebben meer dan 500 jong afgestudeerden gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De aangeworven jongeren gaan aan de slag in een project van ontwikkelingssamenwerking en dit zonder dat enige voorafgaande ervaring op het terrein vereist is.

Het Juniorprogramma werft, via een strenge selectie, jonge professionals aan en zendt hen  uit naar 13 landen in Afrika en naar Palestina. Hiermee wil het Juniorprogramma bijdragen aan de uitbouw van een nieuwe generatie jongeren die zich, na hun ervaring als Junior Expert, in Noord of Zuid zullen inzetten voor de Sustainable Development Goals.

Tijdens hun terreinervaring wordt ingezet op de ontwikkeling van competenties, op innovatie, op contact met de lokale realiteit en het uitbouwen van netwerken. Dit laat de jonge experten toe om enerzijds een professionele bijdrage te leveren aan het project/programma waarin ze zijn tewerkgesteld; anderzijds verwerven ze de nodige competenties en expertise om een actieve bijdrage te (blijven) leveren aan de SDG.

De jongeren werken minimum 1 en maximum 2 jaar in een project van Enabel of van een van de NGA’s die aangesloten zijn bij het Juniorprogramma.

Het programma staat open voor jongeren tot max. 30 jaar, van Europese nationaliteit, die in het bezit zijn van een master of een professionele bachelor, en die het Frans of het Nederlands goed beheersen (de selectieproeven gaan door in het Frans of het Nederlands).

 

Ons team

Karen MORICE
Coordinator
karen.morice@enabel.be
Pauline Bourtembourg
Project Officer

Follow-up in next partner countries : Sénégal, Guinée, Bénin, Burkina Faso, Niger, Mali, Palestinian Territories, Mozambique (South Africa, Vietnam)

pauline.bourtembourg@enabel.be
Pauline Bourtembourg Enabel HQ (Call)
Maureen Debruyne
Project Officer

Follow-up in these partner countries: Burundi, DR Congo, Morocco, Rwanda, Tanzania, Uganda (Bolivia & Peru)

maureen.debruyne@enabel.be
Maureen Debruyne BTC HQ (Call)
Anne-Elisabeth Vieron
Selection & Briefing
anne-elisabeth.vieron@enabel.be
Anne-Elisabeth Vieron Enabel HQ (Call)
Pascale Trojan
Communication
pascale.trojan@enabel.be
Pascale Trojan HQ CTB (Call)

Onze partners

Jobstudenten

Student.e als logistiek en statistiekmedewerker (ster)

Het Juniorprogramma is aan het rekruteren! Wij zijn op zoek naar een student als logistiek en statistiekmedewerker (ster) van 26/8 tot 4/10 (6 weken). Klik op de link voor meer informatie of op de knop 'meer weten'.

Période:

6 weken van 26/08 tot en met 4/10/2019 met een studentenovereenkomst.  Solliciteer tot 25/08 door uw CV en motivatiebrief te sturen naar juniorprogramme@enabel.be

Stages

Het Juniorprogramma zoekt af en toe stagiairs voor specifieke opdrachten in ons kantoor in Brussel.
Opgelet: het Juniorprogramma kan alleen maar instemmen met stagiairs in het kader van hun studies. Een stageovereenkomst/-afspraak zal worden ondertekend tussen BTC en de universiteit of hogeschool. Woonwerkverkeer wordt terugbetaald door BTC.
Het Juniorprogramma kan momenteel geen studentenjob voorstellen.