Nat het Juniorprogramma

Mogelijkheden na het Juniorprogramma

Is het Juniorprogramma inderdaad een springplank naar een boeiende carrière in binnen- of buitenland?

De conclusies uit onze laatste enquête die we in maart 2014 hebben afgenomen bij 250 ex-Junior Experten blijken positief. De ex-Junior Experten zijn inderdaad zeer tevreden over hun ervaring en 90% bevestigt dat het programma een absolute meerwaarde is voor hun carrière.

De meesten van hen vinden na terugkeer in België dan ook snel werk. Meer dan de helft van hen (60%) blijft aan de slag in de ontwikkelingssamenwerking, meestal bij een NGA.

Nu de doelstellingen van het Juniorprogramma zijn uitgebreid naar de SDG, zullen we binnenkort een enquête afnemen bij de ex-Junior Experts om na te gaan hoeveel onder hen zich op professioneel of persoonlijk vlak nog steeds inzetten voor de SDG na hun terreinervaring.

 

Ontdek hoe de Junior Experten bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG’s)?  

Ter gelegenheid van zijn 10de verjaardag heeft het Juniorprogramma op 16 november 2016 een  debat over “Young Professionals als partners voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN” georganiseerd. We zijn blij jullie een webpagina met 17 verhalen te mogen voorstellen van Junior Experten en ex-Junior Experten. In korte biografieën en videobijdrages vertellen zij hoe zij een nuttige bijdrage leverden en hoe zij tijdens hun werk als Junior Expert én in hun verdere carrière bijgedragen hebben en nog steeds bijdragen aan de Sustainable Development Goals. Voor velen was het Juniorprogramma immers de springplank om in dat domein verder aan de slag te gaan.

In een overzichtelijke format kan je hieronder de gedrevenheid van deze young professionals en het verschil dat ze in de 17 domeinen gemaakt hebben, ontdekken. Klik op de SDG die je aanspreekt en lees/hoor het verhaal van onze Junior Experten. Bij SDG 17 vind je, naast de bijdrage van het Juniorprogramma op zich aan de SDG’s, ook de link naar de opname van het debat “Young professionals as partners for the sustainable development goals”. Dit debat vond plaats in Brussel op 16 november, de tiende verjaardag van het eerste vertrek van een Junior Expert naar het terrein. Deze link is dé kans voor wie er niet bij kon zijn, om alsnog het debat te bekijken.   

We wensen je een fijne tocht op onze webpagina.