Lokale bedrijven ondersteunen in hun activiteiten

Karin Moehler I Sénégal : lokale bedrijven ondersteunen in hun activiteiten

Karin is een Junior Experte Communicatie voor APEFE's "Jigeen Ñi Tamit"-programma ter ondersteuning van vrouwelijk ondernemerschap in de agro-voedingssector in Senegal. Sinds het begin van de crisis heeft het programma zich aangepast om de continuïteit van de acties te garanderen.
 

"In eerste instantie", legt Karin uit, "hebben we de meest succesvolle partnerbedrijven ondersteund bij het maken en vermarkten van "Ramadan manden". In een tweede fase zullen we bedrijven die door de gezondheidscrisis problemen ondervinden, ondersteunen om hun activiteiten te handhaven en assortimenten aan te bieden aan een minder veeleisend publiek". 

Tot slot zal het programma zich richten op bedrijven die vanwege de crisis moesten sluiten. Ze zullen hen helpen bij het heropstarten van hun activiteiten. De focus zal liggen op een kwetsbaarder publiek met basisproducten in "verlevingsrantsoenen".

Karin coördineert deze Covid-19 reactie met een van haar collega's. Ze staan in voor contacten met aannemers en order- en voorraadbeheer. Zij bieden ook technische ondersteuning op het gebied van verpakking en etikettering. De eerste golf van "’amadan’- manden richtte zich op Dakar en een veeleisend publiek. Karin hield vervolgens toezicht op de voorbereiding en marketing van een speciale mand voor Mbour, waarbij andere vrouwelijke ondernemers werden betrokken en het scala van de begunstigden van het project werd verbreed.

Ik heb nooit getwijfeld aan het positieve effect van het programma, maar dit initiatief stelt ons in staat om de reis die de vrouwelijke ondernemers sinds de lancering hebben gemaakt ten volle te waarderen", voegt ze eraan toe. “Sommige van hen hebben de doelstellingen van het programma op het gebied van zelfvoorziening bijna bereikt, terwijl andere nog steeds de steun nodig hebben die we in projecten als dit ten uitvoer leggen. Ik zie de voordelen van het programma als ik zie dat de enthousiaste en gemotiveerde begunstigden mij bedanken voor mijn betrokkenheid en de hulp die ik hen geef. Gezien hun inzet denk ik dat niet ik degene ben die bedankt moet worden, maar zij die toegejuicht moeten worden!