e-Learning capaciteitsversterking en digitale sensibilisering

Stefanie Peyskens & Amandine Van der Aa I Ouganda : e-learning capaciteitsversterking en digitale sensibilisering
   
Stefanie, Junior Experte in Digitalization for Education voor het Teacher Training Education project van Enabel in Oeganda, en Amandine, Junior Experte Knowledge Management in Education, spelen een actieve rol in de ondersteuning van de begunstigden van het project om het ICT-gebruik in het onderwijs en het leren te verbeteren. 

Door Covid-19 wordt er volop ingezet op leren op afstand en wordt dit initiatief dan ook meer dan ooit ingezet”, legt Stefanie uit.  “Ik ontwikkelde onder meer een online cursus voor het vak  'General Teaching Methods’ en begeleid nu de lectoren verder om studenten aan te moedigen en te ondersteunen om zelfstandig de leerinhouden te verwerken via de online cursus.” 

Studenten die actief zijn op het plateform

Bovenop vraagt Stefanie ook feedback via digitale vragenlijsten zodat ze de cursus kunnen updaten en verbeteren. Het initiatief is een van de 'tools' van het project om onderwijs te blijven stimuleren in lerarenopleidingen in Oeganda.

Foto waar Stefanie vooraf aan Covid-19 een workshop gaf over het leerplatform.

Amandine heeft in het kader van het project een aantal video’s uitgewerkt rond pedagogie. Na de uitbraak van Covid 19 werkte ze samen met haar Oegandese collega sensibiliseringsmateriaal uit voor het personeel van Enabel en voor het personeel en de studenten van de nationale colleges met wie het project samenwerkt. Eén voorbeeld daarvan is deze video.