News

Ze zijn klaar voor vertrek !

Van maandag 21 januari tot vrijdag 1 februari kregen de 18 Junior Experten die geselecteerd waren tijdens het nieuwe selectieproces een briefing op de zetel. Zo werden ze voorbereid op hun nieuwe leef- en werkomgeving.

« Hack the Goals »

Onder de titel ‘Hack the Goals’ heeft Enabel 6 hackathons georganiseerd. Céline Mewissen in Niger en Laura Schillemans in de Palestijnse Gebieden, Junior Experten die momenteel op het terrein werken hebben actief meegewerkt aan dit evenement. Een dubbelinterview enkele dagen na de hackathons.

Wat verandert er bij de derde editie van het Juniorprogramma?

Een actieve bijdrage aan de SDG’s, een meer vraaggericht aanbod van Junior Experten en aandacht voor de promotie van netwerken en partners.

Geef zin aan je talent !  Coördinator Karen Morice geeft tekst en uitleg

GDPR Privacy verklaring

We zijn begaan met de bescherming van je privacy. Wij verbinden ons ertoe om je persoonsgegevens te beschermen en ze zorgvuldig en transparant te verwerken, volledig in overeenstemming met de wetgeving op de privacy. Zie onze Privacy verklaring onderaan de homepage of op Enabel website.

 

500 jonge talenten maken nu reeds het verschil: what's next?

Ze zijn jong, nieuwsgierig & competent.  Ze brengen een nieuwe dynamiek binnen in de projecten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, door vragen 'buiten de lijntjes' te stellen, door een andere kijk op de dingen.

Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om even terug te blikken. Zo ook voor het Juniorprogramma, dat niet enkel haar 10-jarig bestaan vierde in 2016 maar in het najaar ook een tussentijdse evaluatie afrondde.

De consultants van South Research stellen in hun verslag dat het JP veel goede resultaten en solide prestaties kan voorleggen, met enkele aanbevelingen voor de toekomst.

Junior Experten dragen bij aan SDG's

Ontdek de nieuwe webpagina met de verhalen en bijdragen van Junior Experten tot de 17 SDG's.

Junior Programme 10th Anniversary

We celebrated the 10th anniversary of the Junior Programme with a debate "Young professionals as partners for the sustainable development goals". Watch the debate online.

15-30 september : 22 nieuwe Junior Experten in opleiding

Een nieuwe groep van Junior Experten volgt een 2 weekse voorvertrek-vorming op de zetel van Enabel in Brussel. Ze zijn bijna klaar om naar Enabel of NGO projecten te vliegen, in Vietnam (VVOB), in Burkina Faso (IDP), in Guinee (Trias), in Senegal (Enabel & ADG), in Benin (Enabel & PROTOS), in Marokko, in Rwanda, in Oeganda, in Tanzania (Trias), in Bolivia (Enabel & HI) en in Peru !