News

500 jonge talenten maken nu reeds het verschil: what's next?

Ze zijn jong, nieuwsgierig & competent.

Ze brengen een nieuwe dynamiek binnen in de projecten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, door vragen 'buiten de lijntjes' te stellen, door een andere kijk op de dingen.

Totnogtoe zijn meer dan 500 jongeren de uitdaging van het Juniorprogramma aangegaan! Ontdek in dit filmpje welke antwoorden worden gegeven op de vraag: moet het Juniorprogramma blijven bestaan?

Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om even terug te blikken. Zo ook voor het Juniorprogramma, dat niet enkel haar 10-jarig bestaan vierde in 2016 maar in het najaar ook een tussentijdse evaluatie afrondde.

De consultants van South Research stellen in hun verslag dat het JP veel goede resultaten en solide prestaties kan voorleggen, met enkele aanbevelingen voor de toekomst.

Ze zijn klaar voor vertrek...

23 nieuwe Junior Experten volgden in februari een briefing voor vertrek van 12 werkdagen als voorbereiding op hun nieuwe leef- en werkomgeving, de gezondheidsaspecten…  Vanaf maart vliegen ze naar Benin, Bolivia, Burkina Faso, Mali,  Mozambique, Palestijns Gebied, Peru, Oeganda, Rwanda, Senegal, Tanzania en Zuid-Afrika.

Junior Experten dragen bij aan SDG's

Ontdek de nieuwe webpagina met de verhalen en bijdragen van Junior Experten tot de 17 SDG's.

Junior Programme 10th Anniversary

We celebrated the 10th anniversary of the Junior Programme with a debate "Young professionals as partners for the sustainable development goals". Watch the debate online.

15-30 september : 22 nieuwe Junior Experten in opleiding

Een nieuwe groep van Junior Experten volgt een 2 weekse voorvertrek-vorming op de zetel van Enabel in Brussel. Ze zijn bijna klaar om naar Enabel of NGO projecten te vliegen, in Vietnam (VVOB), in Burkina Faso (IDP), in Guinee (Trias), in Senegal (Enabel & ADG), in Benin (Enabel & PROTOS), in Marokko, in Rwanda, in Oeganda, in Tanzania (Trias), in Bolivia (Enabel & HI) en in Peru !