News

Selectie van nieuwe Junior Experten aan de gang

 

Tussen 23 oktober en 7 november vond de eerste mondelinge selectiefase voor de geselecteerde kandidaten plaats (na de schriftelijke testen). De kandidaten die geslaagd zijn voor fase 1 moeten een persoonlijkheidsvragenlijst online invullen. Daarna zullen ze deelnemen aan een Assessment Center (van maandag 18 tem dinsdag 26 november 2019).

Je kon je deze keer niet meedoen? De volgende publicatie van nieuwe posten zal tussen 23 maart en 6 april 2020 plaatsvinden. Save the date !

Ze zijn klaar voor vertrek !

Van maandag 21 januari tot vrijdag 1 februari 2019 kregen de 18 Junior Experten die geselecteerd waren tijdens het nieuwe selectieproces een briefing op de zetel. Zo werden ze voorbereid op hun nieuwe leef- en werkomgeving.

Wat verandert er bij de derde editie van het Juniorprogramma?

Een actieve bijdrage aan de SDG’s, een meer vraaggericht aanbod van Junior Experten en aandacht voor de promotie van netwerken en partners.

Geef zin aan je talent !  Coördinator Karen Morice geeft tekst en uitleg

« Hack the Goals »

Onder de titel ‘Hack the Goals’ heeft Enabel 6 hackathons georganiseerd. Céline Mewissen in Niger en Laura Schillemans in de Palestijnse Gebieden, Junior Experten die momenteel op het terrein werken hebben actief meegewerkt aan dit evenement. Een dubbelinterview enkele dagen na de hackathons.

GDPR Privacy verklaring

We zijn begaan met de bescherming van je privacy. Wij verbinden ons ertoe om je persoonsgegevens te beschermen en ze zorgvuldig en transparant te verwerken, volledig in overeenstemming met de wetgeving op de privacy. Zie onze Privacy verklaring onderaan de homepage of op Enabel website.

 

500 jonge talenten maken nu reeds het verschil: what's next?

Ze zijn jong, nieuwsgierig & competent.  Ze brengen een nieuwe dynamiek binnen in de projecten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking, door vragen 'buiten de lijntjes' te stellen, door een andere kijk op de dingen.

Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om even terug te blikken. Zo ook voor het Juniorprogramma, dat niet enkel haar 10-jarig bestaan vierde in 2016 maar in het najaar ook een tussentijdse evaluatie afrondde.

De consultants van South Research stellen in hun verslag dat het JP veel goede resultaten en solide prestaties kan voorleggen, met enkele aanbevelingen voor de toekomst.

Junior Experten dragen bij aan SDG's

Ontdek de nieuwe webpagina met de verhalen en bijdragen van Junior Experten tot de 17 SDG's.

Junior Programme 10th Anniversary

We celebrated the 10th anniversary of the Junior Programme with a debate "Young professionals as partners for the sustainable development goals". Watch the debate online.

Woensdag 16 november debat te volgen via livestream 14.00-17.30

"Young Professionals as partners for the SDG's"
Tgv de 10de verjaardag van het Juniorprogramma - Enabel Conference Center, Brussel