News

De oproep tot kandidaten van maart 2017 is afgesloten.

Er volgt geen enkele andere oproep dit jaar. In 2018 zal een nieuw programma van start gaan. We kunnen op dit moment nog geen verdere details verschaffen over de kalender van de volgende selectieprocedure. We hopen meer info in het najaar 2017 te kunnen geven.
Om je op de hoogte te houden over het vervolg van het Juniorprogramma, schrijf je in voor onze nieuwsbrief (rechts onderaan op de startpagina met de knop ‘zich inschrijven’)

Tussentijdse evaluatie

Tussentijdse evaluatie

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om even terug te blikken. Zo ook voor het Juniorprogramma, dat niet enkel haar 10-jarig bestaan vierde in 2016 maar in het najaar ook een tussentijdse evaluatie afrondde.

De consultants van South Research stellen in hun verslag dat het JP veel goede resultaten en solide prestaties kan voorleggen, met enkele aanbevelingen voor de toekomst.

Ze zijn klaar voor vertrek...

23 nieuwe Junior Assistenten volgden in februari een briefing voor vertrek van 12 werkdagen als voorbereiding op hun nieuwe leef- en werkomgeving, de gezondheidsaspecten…  Vanaf maart vliegen ze naar Benin, Bolivia, Burkina Faso, Mali,  Mozambique, Palestijns Gebied, Peru, Oeganda, Rwanda, Senegal, Tanzania en Zuid-Afrika.

Junior Assistenten dragen bij aan SDG's

Ontdek de nieuwe webpagina met de verhalen en bijdragen van Junior Assistenten tot de 17 SDG's.

Junior Programme 10th Anniversary

We celebrated the 10th anniversary of the Junior Programme with a debate "Young professionals as partners for the sustainable development goals". Watch the debate online.

15-30 september : 22 nieuwe Junior Assistenten in opleiding

Een nieuwe groep van Junior Assistenten volgt een 2 weekse voorvertrek-vorming op de zetel van BTC in Brussel. Ze zijn bijna klaar om naar BTC of NGO projecten te vliegen, in Vietnam (VVOB), in Burkina Faso (IDP), in Guinee (Trias), in Senegal (BTC & ADG), in Benin (BTC & PROTOS), in Marokko, in Rwanda, in Oeganda, in Tanzania (Trias), in Bolivia (BTC & HI) en in Peru !