Wie zijn wij ?

Het Juniorprogramma is een opportuniteit voor jonge professionals om op het terrein aan de slag te gaan rond een thema van de Sustainable Development Goals (SDG). Wij bieden hen een praktische professionele ervaring in een ontwikkelingsproject van een Belgische ontwikkelingsorganisatie.Pijlers in deze ervaring zijn onze waarden van burgerschap, professionalisme en persoonlijke ontwikkeling.

Dit programma wordt georganiseerd door Enabel, het Belgisch ontwikkelingsagentschap. Wat doet Enabel? Enabel voert de Belgische gouvernementele samenwerking uit. Daarnaast werkt het agentschap ook voor rekening van andere nationale en internationale opdrachtgevers. Samen met zijn partners in binnen- en buitenland reikt Enabel oplossingen aan om dringende mondiale uitdagingen aan te pakken: klimaatverandering, verstedelijking, menselijke mobiliteit, vrede en veiligheid, economische en sociale ongelijkheid, en wereldburgerschap. Enabel heeft 1500 medewerkers. Het agentschap beheert 150 projecten in een twintigtal landen, in België, Afrika en het Midden-Oosten.

Junior Expert worden

Iets voor jou?

De volgende aanwervingscyclus zal vermoedelijk in september 2022 plaatsvinden

Stories

SDG en het werk van de JE

Overzicht van de functies en korte getuigenissen over hun bijdrage aan de SDG. 

Een Junior Expert ontvangen

In jouw organisatie?

Oproep naar nieuwe posten voor Junior Experten zijn regelmatig georganiseerd.

News

"Alleen gaan we sneller, samen gaan we verder!"

Ontmoeting met Yuliana, Junior Experte Communicatie voor de NGO Iles de Paix in Natitingou in Benin.

"Ik heb het gevoel dat ik efficiënt, nuttig ben"

Tom heeft een passie voor het maken van kaarten. In Bénin maakt hij ruimtelijke analyses van percelen ter ondersteuning van ananasproducenten.

Onze partners

In 2019 hebben Autre Terre, Kiyo en Memisa zich aangesloten. En Echos Communication in 2020.

Tot nu toe zijn er 27 niet-gouvernementele actoren (NGA's) die partners zijn van het Juniorprogramma. Ze ontvangen Junior Experten in hun projecten (met uitzondering van Acodev en NGO-Federatie, die de NGA's vertegenwoordigen en verenigen ).

De tabel geeft een overzicht van de verschillende organisaties met een link naar hun respectieve websites.

 

    • echos-communication