Digitalisering, een makkelijk uit te breiden ondersteuning

Sebastian Otte I Burkina Faso : digitalisering, een makkelijk uit te breiden ondersteuning

Sebastian, Junior Expert D4D & Innovation voor Enabel in Burkina Faso, werkt momenteel aan een antwoord op de crisis in nauwe samenwerking met het Ministerie voor de Ontwikkeling van de Numerieke Economie en Posterijen, en met de Burkinabese privésector. De actie wil de toelevering van beschermingsmateriaal versterken voor het verzorgend personeel en open-source beademhalingsapparatuur voorzien via 3D-printers.
 

Ademhalingsapparaat gemaakt in Burkina Faso, met behulp van een zelfvullende ballon met een unidirectionele klep om de ademhalingsfrequentie te simuleren.
Het kan zowel in stedelijke als landelijke gebieden worden gebruikt met elektriciteit of gewone batterijen.
 

Zijn kennis van het digitale ecosysteem in Burkina Faso helpt hem bij de coördinatie van dit innoverende project van Enabel met de lokale publieke en privé-actoren. Los van Covid 19 context schrijven deze activiteiten zich ook in in de Enabel-portefeuille in het partnerland. De toegepaste technologieën kunnen effectief makkelijk worden aangepast om het ondernemerschap te boosten en het bilaterale ontwikkelingsprogramma tussen België en Burkina Faso ondersteunen.
 

“De NTIC zijn het perfecte antwoord want deze digitale ondersteuning is zeer makkelijk en snel te vermenigvuldigen in onze acties. Met deze tools kunnen we makkelijk onze activiteiten aanpassen als antwoord op de lokale moeilijkheden en de oplosingen aanpassen aan de noden van onze partner”, onderstreept Sebastian.
 

Om de crisis het hoofd te bieden en het werk duurzaam te maken, identificeren Sebastian en zijn collega’s de domeinen waar de steun van Enabel maximaal kan zijn. Dit gebeurt door de coördinatie van de dialoog met institutionele en privé-actoren.
 

"Door voortdurend in interactie te blijven met het digitale ecosysteem, passen we de rol van Enabel onder de ontwikkelingsactoren aan. De nabijheid van de actoren binnen het ecosysteem draagt bij aan een optimale samenwerking", zegt hij graag.