Een informatieplateform over de stand van zaken van de pandemie in franstalig Afrika

Oriane Bodson I Bénin : een informatieplateform over de stand van zaken van de pandemie in franstalig Afrika

“Naast de gedetailleerde info en kaarten over de epidemie biedt het platform Covid19Afrique.com tekst en uitleg bij de regeringsmaatregelen die de landen nemen. Ook wetenschappelijke artikels en andere publicaties over Covid 19 in dit deel van de wereld komen aan bod”, aldus Oriane Bodson, Junior Experte Monitoring & Evaluatie en Gender voor de NGO Plan in Benin.

De site is een initiatief van het "Institut français de recherche pour le développement" (IRD) en wordt gevoed door tal van onderzoekers en andere auteurs. Het opzet is om op één enkele plaats de toevloed aan informatie en gegevens over Covid 19 te verzamelen en te verifiëren. Dit kan de lezer meer klaarheid geven over de context van de pandemie en hoe die aangepakt wordt.

"Ik help bij de gegevensverzameling over Benin op dit platform », gaat Oriane verder. “Dat laat me toe om de kennis die ik in mijn eerste maanden als Junior Experte verworven heb in Monitoring & Evaluatie toe te passen, en mee een antwoord te geven op de vraag naar data over de pandemie op internationale schaal. Gegevens over Covid 19 verzamelen en analyseren geeft me de kans in contact te blijven met de realiteit in mijn land van affectatie, in afwachting van mijn terugkeer ernaartoe.”

Meer informatie op de website hier