Geïsoleerde patiënten virtueel opnieuw in verbinding brengen

Hélène Pochet I België: geïsoleerde patiënten virtueel opnieuw in verbinding brengen

Hélène is Junior Experte Advocacy & Reporting voor Médecins du Monde in Niger. Ze draagt niet enkel bij aan de Covid 19-actie van de NGO, zij heeft ook samen met een groep vrienden Operatie LinkUp gelanceerd in België.

De pandemie heeft geleid tot drastische veiligheids- en hygiënemaatregelen in alle gezondheidsvoorzieningen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In deze situatie zijn sommige patiënten om gezondheidsredenen volledig afgesneden van de buitenwereld. Het isolement waarin deze reeds kwetsbare mensen zich bevinden, kan een grote invloed hebben op hun gezondheid.

Sociaal contact behouden is daarom essentieel", zegt Hélène, verantwoordelijk voor de mediarelaties en de vrijwillige mobilisatie. “Iedereen kan momenten van geluk en rust beleven, zelfs via het gebruik van schermen. Daarom verzamelen we tabletten die niet langer gebruikt worden, we configureren ze en leveren ze aan ziekenhuizen en rusthuizen in Franstalig België.”

 

       

Het engagement voor dit project verliep voor mij heel natuurlijk. Met deze vrienden hadden we immers al ervaring hadden met het organiseren van solidariteitsprojecten ", gaat ze verder. “Toen een van ons op het idee kwam om geïsoleerde patiënten virtueel opnieuw in contact te brengen met hun dierbaren, heb ik geen seconde geaarzeld. Het is spannend als project omdat het veel mensen en hun talenten verenigt rond één idee: ons steentje bijdragen om degenen die het het meest nodig hebben in deze lockdown, een steuntje in de rug te geven. Bovendien evolueert het project van dag tot dag en ontwikkelt het zich naarmate we nieuwe behoeften identificeren."