Focus op hygiëne en organisatie van telewerk

Elodie Anze & Ewald Van den Auwelant I Benin & Oeganda: focus op hygiëne en organisatie van telewerk

Elodie (Benin) en Ewald (Oeganda) zijn beiden Junior Experten voor de NGO Join For Water. De ene is nog steeds ter plaatse in Cotonou, de andere is in België, maar ze hebben niet geaarzeld om over de virtuele grenzen heen hun vaardigheden in te zetten in antwoord op de crisis.

Gezien onze ervaring in WASH zet Join For Water nu vooral in op handen wassen en hygiëne in het algemeen”, legt Ewald uit. “Aangezien mijn opdracht Monitoring, Evaluation & Digitalisation betreft”, vervolgt hij, “zet ik nu vooral in op dat laatste zodat iedereen in ons team (digitaal) van thuis kan werken op een efficiënte manier (organisatie van het lokale team, processen opzetten om de workflow te vereenvoudigen, zoeken en uitrollen van tools (Teamviewer, Miro, Teams, enz.)”.

In het kader van dit initiatief heeft Elodie, Junior Experte in Monitoring & Evaluatie en Communicatie, een sensibiliseringsaffiche ontworpen. 

"Met het team in Benin wilden we ons snel aanpassen aan de context en onze activiteiten meer richten op een van onze pijlers, de hygiëne, met de promotie van veilige handelingen", vervolgt Elodie. “We wilden ook Covid-19 bekend maken, het virus is nog steeds weinig bekend en krijgt weinig aandacht in het land. Er waren nog veel andere ernstige ziekten rond en het coronavirus is er slechts één van voor de lokale bevolking."